Radionice/seminari

Natječaj za Indeks DOP-a, radionica 2014.

Nagrada Indeks DOP-a zajednička je inicijativa HGK i HR PSOR-a nastala s ciljem da se istaknu hrvatska poduzeća koja razumiju i na pravi način implementiraju društveno odgovorno poslovanje. Indeks DOP-a je metodologija koja omogućuje sveobuhvatan uvid u društveno odgovorne prakse poduzeća te njihovu usporedbu u odnosu na rezultate drugih poduzeća u Hrvatskoj. Ocjenjuju se aktivnosti u šest područja, a to su: usmjerenost poduzeća na ekonomsku održivost, uključenost društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja u poslovnu strategiju, odgovorne politike i prakse u radnoj okolini, odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem, DOP u tržišnim odnosima i društveno odgovorni odnosi sa zajednicom. Posebno smo zadovoljni činjenicom da je Indeks DOP-a prepoznat i u strateškim dokumentima Vlade Republike Hrvatske kao jedan od alata u borbi protiv korupcije.

 

Održana je radionica "Indeks DOP-a - kako ispuniti upitnik, 28.10.2014. na kojoj je prisustvovalo dvadesetak sudionika

Poduzeća se natječu u četiri kategorije s obzirom na veličinu i tip vlasništva. Kategorije su: mala, srednja, velika i javna poduzeća, a najbolji u svakoj kategoriji prima nagradu. Osim toga dodjeljuje se nagrada za poduzeće koje je ostvarilo najveći napredak u odnosu na rezultate u prethodnoj godini. Tri nagrade se dodjeljuju za najbolji rezultat postignut u područjima DOP-a: odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem, odgovornim politikama i praksama u radnoj okolini i društveno odgovornim odnosima sa zajednicom.

Mogućnost sudjelovanja u ocjenjivanju imaju sva poduzeća koja su u protekloj, 2013. godini, zadovoljila financijski kriteriji poslovanja. Ovim putem čestitamo svima koji su dobili poveznicu za ispunjavanje i što se nalaze u društvu najuspješnijih i nudimo priliku da sudjelujete u vrednovanju Vaših društveno odgovornih praksi. Sudjelovanje Vam je omogućeno putem mrežnog upitnika. Isto tako upitnik možete pregledati u PDF formatu na sljedećoj poveznici: http://dop.hgk.hr/ 

Oni koji nisu dobili poveznicu za ispunjavanje upitnika, a u protekloj, 2013. godni su zadovoljili financijski kriterij poslovanja, molimo da se obrate na sljedeće adrese:dvarlec@hgk.hr ili katarina.plecas@hrpsor.hr , te na telefon 01 4606 705 ili 01 4836 650 radnim danom od 9 do 15 sati.

Svi rezultati prikupljeni putem upitnika tretiraju se kao poslovna tajna pojedinog poduzeća.

Pristup upitniku i popunjavanje moguć je do 07. studenog 2014. godine, u 16.00 sati. Nakon provedenog automatiziranog rangiranja te ocjene od strane stručnog povjerenstva, najbolja će poduzeća biti nagrađena u sklopu Šeste nacionalne konferencije o društvenom odgovornom poslovanju, koja će se održati 10. prosinca 2014.

 

Više informacija o načinu provedbe natječaja Indeks DOP-a možete saznati u Pravilniku o provedbi natječaja Indeks DOP-a

 

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: