Publikacije

Menadžerski vodič za ljudska prava

Publikacija Svjetskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (WBCSD) u kojem 35 vodećih poslovnih lidera iz cijelog svijeta pozivaju na hitno djelovanje u poštivanju ljudskih prava, Menadžerski vodič za ljudska prava, dostupna je i na hrvatskom jeziku.

 

Menadžerski vodič za ljudska prava

Tri mjeseca nakon predstavljanja na Bloombergovom održivom poslovnom skupu, Menadžerski vodič za ljudska prava preveden je na hrvatski jezik. Vodič potiče na djelovanje i konkretne korake koje menadžeri mogu poduzeti kako bi osigurali da njihova poduzeća nadilaze usklađenost i potaknu transformacijske promjene u životima ljudi.

Predsjednici uprava koji su potpisali ovaj Vodič predstavljaju 35 poduzeća sa sjedištem u 17 zemalja, s 2,8 milijuna zaposlenika i opsežnim globalnim opskrbnim lancima u 17 industrijskih sektora.
“Poslovni sektor ima temeljnu odgovornost u poštivanju ljudskih prava, ali i veliku priliku za utjecaj na poboljšanje života ljudi. Ostvarivanje univerzalnih ljudskih prava za sve jedna je od najmoćnijih prilika kojom doprinosimo Ciljevima održivog razvoja (COR)”, izjavio je Peter Bakker, predsjednik i izvršni direktor WBCSD-a.
Vodič je dostupan na mrežnim stranicama HR PSOR-a.

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: