Global Reporting Initiative (GRI)

Globalna inicijativa za izvještavanje (GRI)

Globalna inicijativa za izvještavanje (Global Reporting Initiative - GRI) omogućuje kvalitetno i cijelovito izvještavanje o ekonomskim, okolišnim i društvenim učincima poslovanja tvrtki različitih veličina, djelatnosti i lokacija. Glavni je cilj GRI-a podizanje standarda trobilančnog izvještavanja o održivosti i njezino izjednačavanje s financijskim izvještavanjem, naročito u pogledu usporedivosti, pravovremenosti, pouzdanosti, i provjerljivosti prezentiranih informacija.

 

GRI G4 smjernice za izvještavanje

Smjernice Globalne inicijative za izvještavanje su razvijene na engleskom jeziku. Iako su rigorozni zahtjevi kvalitete primijenjeni u ovom prijevodu, engleska verzija ostaje službeni dokument. Bilo kakve revizije engleske verzije Smjernica z aizvještavanje o održivosti biti će objavljene na mrežnim stranicama GRI-a www.globalreporting.org.

Prijevod G4 smjernica na hrvatski jezik pripremio je HR PSOR.

Prijevod je revidirala stručna skupina u sastavu sljedećih stručnjaka:

- Mirjana Matešić, ravnateljica, HR PSOR

- Mirna Maravić, viša stručna savjetnica, Ministarstvo gospodarstva

- Daria Mateljak, direktorica za Hrvatsku, partner, Hauska & Partner

- Mislav Ante Omazić, profesor, Ekonomski fakultet u Zagrebu

- Dijana Varlec, stručna suradnica, HGK

Prijelom hrvatskog prijevoda: Katarina Plećaš, voditeljica ureda, HR PSOR

Partneri:  Agrokor, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Minsitarstvo gospodarsva 

 


GRI G2 i G3 smjernica za izvještavanje

Promocija GRI smjernica (G3) u Hrvatskoj dio je Agende 2006 - hrvatske inicijative za društveno odgovorno poslovanje. U okviru inicijative , 23. veljače 2006. u Hrvatskom novinarskom domu organizirana prva službena prezentacija GRI Smjernica za izvještavanje u Hrvatskoj, s glavnim govornikom Damirom Dragičevićem, članom G3 radne skupine. HR PSOR zahvaljuje suorganizatorima i donatorima koji su omogućili prijevod G2 smjernica i prezentaciju nacrta G3: MAP Savjetovanje, Hauska & Partner, Ekonomski institut u Zagrebu, UNDP, Pliva, Podravka, INA; CocaCola HBC Hrvatska, Zagrebačka banka, Mott Foundation.

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: