Novosti

FORUM SAVEZA ZA RODNU RAVNOPRAVNOST

Forum saveza za rodnu ravnopravnost će se održati 5. ožujka 2020. godine u Kući Europe s početkom u 10.30 sati.

 

Pozivamo vas na Forum kojeg 5. ožujka u 11 sati, u prostoru Ureda EU Parlamenta u Hrvatskoj, povodom Međunarodnog dana žena organizira Savez za rodnu ravnopravnost u suradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HR PSOR), Veleposlanstvom kraljevine Švedske i Uredom EU Parlamenta u Hrvatskoj. Pozivamo Vas da se pozdravnim govorom obratite prisutnima te na taj način uveličate skup.

Više od 50 % svjetske populacije čine žene, no žene su i dalje daleko od ostvarenja pune ravnopravnosti u usporedbi s muškarcima, a uz politiku, neravnopravnost je posebno izražena u gospodarstvu. Za ovakvom statistikom ne zaostaje ni Hrvatska, te je stoga grupa kompanija predvođena Ikeom Hrvatska inicirala osnivanje Saveza za rodnu ravnopravnost u suradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj i uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Švedske, s ciljem da aktivno doprinesu pozitivnim promjenama u postizanju rodne ravnopravnosti na radnom mjestu.

Savez, uz Ikeu Hrvatska, trenutačno čine kompanije: Atlantic Grupa, Coca-Cola HBC Hrvatska, AstraZeneca i Tele2, koje zapošljavaju oko 2500 zaposlenika u Hrvatskoj, a cilj je proširiti ga na što veći broj kompanija koje će razmjenjivati znanja i interne prakse za postizanje rodno ujednačenih radnih okruženja, jednakih plaća za isti rad i jednake zastupljenosti žena i muškaraca. Uz unaprjeđenje situacije u svojim radnim sredinama, Savez također surađuje i na osnaživanju lokalne zajednice na području rodne ravnopravnosti. Forum će članice Saveza iskoristiti da prikažu svoj doprinos ostvarenju ovog, ali i drugih ciljeva, a to će biti i prigoda kada će potpisivanjem Izjave, Savezu pristupiti nove članice.

Prijavite se na: katarina.plecas@hrpsor.hr

10.30 - registracija
PROGRAM
• Pozdravni govori
• Izvještaj o rezultatima rada Saveza
• Pristupanje novih članica Savezu
13.00 - domjenak

 
 
 

Ostalo iz kategorije

Članovi
HR PSOR-a: